Iz HSP AS isključen jedan od osnivača, glavni tajnik Pero Ćorić koji tvrdi kako je njegova smjena nelegalna

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) isključen je jedan od njezinih osnivača, dosadašnji glavni tajnik, Pero Ćorić zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama stranačkog predsjedništva, priopćili su iz HSP AS.

Odluku o Ćorićevom isključenju donijelo je predsjedništvo HSP AS na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog dopredsjednika stranke Ante Žoni Maksana. Tijekom rasprave, kako navode iz stranke, glavni tajnik stranke Pero Ćorić otvoreno je priznao kako je sabotirao rad predsjedništva, između ostalog, pokušavajući osigurati nedostatak kvoruma, a isti je u jednom trenutku pokušao i osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice poručivši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti.

“Ponovnim osiguravanjem kvoruma, predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke. Tijekom sjednice, dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan uputio je prijavu časnom sudu stranke protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama predsjedništva te je časni sud uvažio prijavu i isključio Peru Ćorića iz HSP AS”, pojašnjava se u priopćenju.

Priopćenjem za javnost oglasio se i Pero Ćorić koji ističe da je na sjednicu Predsjedništva HSP AS došao nakon što je sudjelovao na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i da je prigovarao svima “zašto nisu sudjelovali na navedenom događanju” te je “iznio činjenice zašto predsjednik stranke Hrvoje Niče nema njegovu potporu, kao i skupina njegovih istomišljenika”.

“Moj politički habitus nikada mi nije dopuštao slušati mišljenje političkih poltrona i loših sljedbenika lijevog krila HDZ-a u što su se nažalost pretvorili Hrvoje Niče i društvo. Napustio sam sjednicu te samim tim više nije postojao potrebiti kvorum. Dopis o mom isključenju je nelegalan iz više razloga”, navodi Ćorić dodajući kako se visokog dužnosnika stranke kao što sam on ne može se smijeniti na način da se o tome ne očituje Predsjedništvo, da se ne sastane Časni sud i da se sukladno statutarnoj odluci onome koga se smjenjuje ne da prigoda izreći svoje mišljenje.

Navodi i kako Statut stranke nije važeći.