U sklopu akcije „Naša jabuka i bundeva su zdrave” promovirani domaći proizvodi

Foto: VSŽ

Agroklaster Vukovarsko-srijemske županije i Općina Tovarnik, u suradnji s Udrugom Breskorka, Klasterom proizvođača voća i voćnih proizvoda, Klasterom lubenica i povrća te uz potporu Županije, povodom Svjetskog dana jabuka u pješačkoj zoni u Vinkovcima organizirali su prezentaciju domaćih proizvoda pod nazivom „Naša jabuka i bundeva su zdrave”.

„Htjeli smo pokazati što to naši voćari, koji su u teškoj situaciji, rade i kako se snalaze te želimo promovirati manifestacije kao što je, konkretno, Tovarnički festival”, o samoj ideji govorio je direktor Agroklastera Zdenko Podolar, izvijestili su iz županijske uprave.

Svi koji su se od 10 do 13 sati našli u centru grada Vinkovaca imali su priliku degustirati, ali i kupiti domaće proizvode, a osnovnoškolci su ovu priliku iskoristili za kratku i zdravu okrjepu pod velikim odmorom.

„Županijski Agroklaster već duži niz godina pokušava, a u zadnje vrijeme itekako uspijeva, okupiti naše proizvođače, prezentirati njihove proizvode, otvoriti im tržište i potaknuti proizvodnju. Uz to, ovakvim događajima svi zajedno promoviramo i zdravu prehranu, u ovom slučaju zdravu, domaće uzgojenu jabuku i bundevu, te učimo one najmanje konzumirati zdrave proizvode. Smatram da takva hrana ima svoje tržište i svoje proizvođače na našem području, a povećanjem proizvodnih kapaciteta te stimuliranjem otvaranja proizvodnih pogona za preradu može postati pokretač razvoja naše županije“, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je uz pomoć načelnika Općine Tovarnik Anđelka Dobročinca zarezao trećeplasiranu bundevu na ovogodišnjem Tovarničkom festivalu, tešku 402 kg, čiji su dijelovi podijeljeni građanima, navode iz županijske uprave.

Foto: VSŽ