Modni brand Sugar Ants izradio prve tenisice koje pozivaju na udomljavanje životinja

Foto: Luana Muškić

VINKOVCI, U suradnji modnog brenda Sugar Ants iz Vinkovaca i vukovarske tvrtke Borovo na tržištu su se pojavile prve tenisice na svijetu koje su izrađene tako da pozivaju svoje vlasnike na udomljavanje životinja.

„Izradili smo tri modela tenisica na kojima je po 20-ak motiva mački, pandi i ljenjivaca. Na ulošku tenisica napisana je poruka „Udomi ne kupuj“. Na taj način tenisice na psihološki način svojim vlasnicima, kada ih obuvaju, šalju poruku o udomljavanju i zaštiti životinja i podsjećaju kako je u cijeloj Hrvatskoj puno napuštenih životinja. Tome svjedočimo u cijeloj Slavoniji pa i Hrvatskoj“, kaže jedan od osnivača brenda Sugar Ants Zvonimir Šarić.

Ističe i kako će se određeni dio novca, koji će biti prikupljen prodajom tenisica, donirati slavonskim azilima tako da kupci uz modni dodatak prave i humano djelo. Kaže i kako se tenisice mogu naručiti isključivo putem društvenih mreža gdje je i Sugar Ants kao i preko njihovog službenog e-maila: info@sugar-ants.com. Tenisice se proizvode u veličinama od broja 36 do 42, a njihova cijena iznosi 219,99 kuna.

Uz tenisice ova modni brend, ali sada u suradnji s Jadran čarapom, napravio je čarape s motivom ljenjivaca od kojih će također dio sredstava od prodaje ići za životinjske azile. Uz Šarića na tenisicama i čarapama radili su dizajnerica iz Rijeke Melani Grabar dizajnerica i fotograf Luana Muškić.