Tijekom proteklog vikenda zabilježeno 15 prometnih nesreća i nekoliko provala u obiteljske kuće

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. Izvjestila je to danas službeno PU vukovarsko-srijemske. Radi se o osobi koja se tereti da je u noći 23/24 veljače na autopbusnom stajalištu na Trpinjskoj cesti u Vukovaru polijepio naljepnice na kojima je bilo nacrtano stablo s kojega vise obješeni ljudi. Sve to pratila je i poruka “Serbian family tree” (srpsko obiteljsko stablo).

Policija je izvjestila i kako je u 23./24. veljače provaljeno u obiteljsku kuću 59-godišnjakinje u Boboti. Tom prilikom otuđen je nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nakit je otuđen i iz obiteljske kuće 34-godišnjakinje u Starim Mikanovcima. . Provala se dogodila u petak, 24. veljače u večernjim satima. Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene te četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.