Tolušić: Uvozimo puno toga, ali za to smo sami krivi

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U hotelu Lav u ponedjeljak je održana promotivna kampanja “Naše domaće, sada i ubuduće” u sklopu koje su se na štandovima postavljenima u velikoj hotelskoj dvorani predstavili brojni OPG-ovi s područja Vukovarsko-srijemske županije, koje je obišao i s proizvođačima razgovarao i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“Nemojte mi više nikada kukati da nešto uvozimo. Uvozimo puno toga, a za to smo sve sami krivi. Znači, hoćemo kupovati mlijeko s hrvatskih farmi. U redu, ali onda naš mljekar mora kupovati meso s hrvatskih farmi, a ako želimo da naš proizvođač meda prodaje svoj med u Hrvatskoj onda i on mora kupovati kruh s hrvatskim farmi ili brašno s hrvatskih polja. Dakle, mi smo ti koji možemo diktirati potrošačke trendove”, poručio je Tolušić.

Štandove poljoprivrednih proizvođača ministar Tolušić je obišao u pratnji vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća.

“Hvale su vrijedne ovakve kampanje kao što je ova na kojoj se daje mogućnost našim OPG-ovima da predstave ono najbolje što imaju, a imaju puno toga. Na putu uspjeha mi im želimo biti podrška. Zato smo nedavno i osnovali Agroklaster u koji pozivamo da se udruže proizvođači jer svima nam je zajednički cilj da na domaćem stolu vidimo domaću hranu”, poručio je župan Božo Galić.

Održane su i radionice o programu ruralnog razvoja te radni ručak s ministrom poljoprivrede na kojem su posjetitelji imali prihgodu kušati domaću hranu.