U Marincima požar na osobnom vozilu, Vinkovčanin prijavio da je prevaren

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom noći 2./3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

U petak, 1. prosinca, 70-godišnjak je u Policijskoj postaji Vinkovci podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, koji ga je, lažno se predstavljajući kao broker i obećavajući mu zaradu od trgovanja njegovim novcem, doveo u zabludu i naveo ga da ustupi svoje osobne i bankovne podatke te uplati nekoliko tisuća eura, nakon čega je počinitelj dodatno isplatio više tisuća eura s njegovog bankovnog računa.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Oko 13,15 sati 3. prosinca u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka. Nakon što su vatrogasci DVD Nuštar ugasili požar, policijski službenici su uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je 48-godišnjakinja spojila akumulator na akumulatorski punjač, kojeg je priključila na električni napon. Uslijed oštećenja izolacije i dijela bakrenog vodiča na priključnim kablovima akumulatorskog punjača, na njegovom samom izlazu, došlo je do pregrijavanja, a potom i kratkog spoja i požara u području motora vozila. U požaru nitko nije ozlijeđen, a prema procjeni vlasnika vozila, nastala je materijalna šteta u iznosu od više stotina eura. O utvrđenim činjenicama policijski službenici će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo posebnim izvješćem.