Pa kad prije? U 10.20 sati napuhao 2,88 promila!!!

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda od 1. do 3. prosinca, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Komletinci, Vukovar, Bobota, Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac-2), dok su u prometnoj nesreći u Vinkovcima dvije osobe ozlijeđene.

„U nedjelju, 3. prosinca oko 19,45 sati u Vinkovcima, 43-godišnji vozač osobnog automobila na obilježenom pješačkom naletio je na dva pješaka, pri čemu je 70-godišnji pješak teže, a 60-godišnja pješakinja lakše ozlijeđena“, navode iz policije.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 2,88 g/kg zabilježena je u subotu, 2. prosinca u 10,20 sati kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka u Trpinji. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača.

Iz policije zbog vremenskih uvjeta preporučuju vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe). Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te sa vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanjananošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama