Vukovarski SDP obilježio Dan žena

Foto: SDP Vukovar

VUKOVAR, SDP Grada Vukovara je i ove godine tradicionalno obilježio Međunarodni dan žena. Tim povodom na Dan žena dijelili su karanfile ispred tvornice Borovo radnicama koje su odlazile s posla. Kako navode u priopćenju za javnost u kratkom razgovoru s njima htjeli su im prenijeti podršku u borbi za bolje uvjete rada i ravnopravan položaj radnica i radnika.

Karanfile su dijelili ženama na vukovarskoj tržnici, u trgovinama u centru grada kao i na više lokacija u Borovu naselju. Navečer je održana i večernja zabava za članice i članove stranke, kao i simpatizere i simpatizerke, gdje su im u goste došli i predsjednica SDP-a Osječko – baranjske županije, Sanja Bježančević, izvršni tajnik SDP-a za rad sa slavonskim županijama te potpredsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i načelnik Općine Stari Mikanovci, Mario Milinković.

„Dosta nam je toga da se naše tijelo isključivo objektivizira, da nas se secira i procjenjuje se naša kvaliteta isključivo kad postajemo konkurencija ustaljenim, prešutnim dogovorima, kad trebamo nositi najviše funkcije kako u političkom tako i u poslovnom svijetu, dok su neki kolege predodređeni za određene funkcije bez puno propitkivanja. Dosta je toga da radimo na istim radnim mjestima s istom kvalifikacijom za manju plaću, dosta je toga da drugi odlučuju o našim tijelima, dosta je seksizma i nepoštivanja. Borba za pravednije i ravnopravnije društvo ne staje, dapače, postaje sve jača”, rekla je predsjednica SDP-a Grada Vukovara Biljana Gaća.