Vinkovački DORF postao članom Music Film Festival Network

Foto: DORF

Festival dokumentarnog rock filma DORF postao je 10. članom Music Film Festival Network, nezavisne mreže europskih festivala glazbenih dokumentaraca.

Ocjenjujući to velikim priznanjem, iz DORF-a poručuju kako se time vinkovački festival našao u cijenjenom društvu europskih festivala Doc’n Roll (Velika Britanija), Braunschweig International Film Festival (Njemačka), F.A.M.E. (Francuska), Musical Ecran (Francuska), Norient Film Festival NFF (Švicarska), Seeyousound (Italija), Soundtrack Cologne (Njemačka), Soundwatch (Njemačka) i Unerhoert (Njemačka).

Razmjena programa, ideja i umrežavanje omogućit će ljubiteljima dokumentarnih glazbenih filmova praćenje trendova, nove i kvalitetnije filmove te upoznavanje s produkcijom iz europskih zemalja, poručuju iz DORF-a.

Podsjetimo, vinkovački Festival dokumentarnog rock filma DORF je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije dalo je podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja s repriznim programom u drugim gradovima (ukupno 87 – Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno više od 55.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće, navode iz DORF-a.