Vukovarac prijavljen za javno poticanje na nasilje i mržnju

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 37-godišnjak u dužem vremenskom razdoblju u više navrata putem računalne mreže objavio više fotografija kojima je javno poticao na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne pripadnosti te javno odobravao i znatno umanjivao zločin agresije i ratnog zločina protiv iste skupine ljudi”, stoji u priopćenju policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem sudskog naloga je obavljena pretraga doma i drugih prostorija u kojima boravi, kao i osobnog automobila kojeg koristi. Policijski službenici su pretragom pronašli i oduzeli 7 komada streljiva za koje ne posjeduje prethodno odobrenje za nabavu oružja, kao i druge predmete kaznenog djela. Također je utvrđeno kako 37-godišnjak nije u zakonskom roku prijavio promjenu adrese stanovanja, sukladno odredbama Zakona o prebivalištu.

Protiv osumnjičenog 37-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju dok mu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o prebivalištu slijede odgovarajuće prekršajne sankcije. Osumnjičeni je danas, 8. studenog, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.