Smrtno stradao prilikom rušenja stabla

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je jučer, 7. studenog oko 11 sati, na šumskom predjelu Mačva kod Privlake dogodila se nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 43-godišnjak, djelatnik tvrtke iz Gunje.

“Stradali 43-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine, je u tom dijelu šume, zajedno s drugim djelatnicima tvrtke iz Gunje, obavljao radove sječe drvnih sortimenata. Očevidom, kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, utvrđeno je kako je 43-godišnjak u trenutku nesreće prilikom rušenja stabla, bez znanja drugog djelatnika, došao u područje pada trupca, koji ga je udario u glavu i tijelo. Prilikom prenošenja s mjesta događaja do vozila radi pružanja liječničke pomoći, unesrećeni je preminuo”, stoji u priopćenju policije.

Na mjesto događaja pristupila je i inspektorica zaštite na radu Područnog ureda Osijek. Po nalogu zamjenice Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, nad tijelom 43-godišnjaka je u NMB „Dr. Juraj Njavro“ obavljena obdukcija kojom je konstatirano kako je smrt nastupila uslijed zadobivenih ozljeda prilikom udarca stabla. Policijski službenici će o događaju podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.