Na Otvorenom prvenstvu Vukovara u dizanju utega Reljac i Miljković rekordno

Foto: KDU Vukovar

Proteklog vikenda u Vukovaru je održano IX. Međunarodno otvoreno prvenstvo Vukovara u dizanju utega koji KDU “Vukovar” tradicionalno održava povodom dana osnivanja kluba, a koje je okupilo 48 natjecatelja (19 djevojaka i 29 mladića) iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Najuspješniji natjecatelji , nagrađeni su medaljama, djevojke i ružama a podijeljeno je i 16 pehara.

Nika Veličić (Rječina) i Bruno Prokop (Vukovar) bili su najmlađi natjecatelji, Chiara Reljac (Rječina) i Betond Molnar (Budimpešta) najbolji u kategoriji U15, Nataša Dermiček i Nikola Todorović za U17, Željka Miljković i Filip Bertran (Herkules- Bač) za U20, a Radmila Zagorac i Stevan Vladisavljev (oboje Herkules Bač) bili su najbolji seniori. 

Ostalih šest pehara osvojile su ekipe, a najuspješniji je KDU “Vukovar” ispred KDU “Rječine” iz Dražica i KDU “Olimpija” iz Ljubljane, te “Herkulesa” iz Bača, “Radničkog” iz Sombora i “Soroksarosa” iz Budimpešte.

Organizatoru ovog uspješnog natjecanja, upućene su pohvale za dobre uvjete natjecanja, a to su iskoristile mlade državne rekorderke Chiara Reljac (“Rječina) i Željka Miljković (Vukovar), koje su tijekom natjecanja 26 puta pomjerale granice državnih rekorda za mlađe uzraste. Reljac je sa 55, 58, i 60 kg. u trzaju i 133 kg u biatlonu postavila nove rekorde za mlađe kadete, kadete i juniore u kategoriji do 55 kg., dok je Miljković sa 58 i 60 kg. u trzaju, 71 i 74 kg. u izbačaju i 128, 131 i 133 kg. u biatlonu postavila nove državne rekorde za mlađe kadete i kadete u kategoriji do 64 kg.