Organizatori Adventa u Vukovaru ove godine pripremaju bogat program i niz iznenađenja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U subotu, 1. prosinca, na središnjem gradskom trgu u Vukovaru, započinje manifestacija Advent u Vukovaru koja će se održavati sve do 24. prosinca. Svi programi održavati će se na Trgu Republike Hrvatske koji će u ovo predbožićno vrijeme prigodno promijeniti naziv u Adventski trg.

„Ovogodišnji Advent imati će niz novitete, a namijenjen je prije svega djeci i mladima. “SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru” naziv je dijela ove manifestacije u sklopu koje će se u Vukovaru okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva. Vukovar će u četiri adventska vikenda posjetiti preko 600 djece iz svih krajeva Hrvatske“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Prema programu male Vukovarce če tijekom ovog adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova. Djeca će u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti obiteljima u potrebi, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone. Pavliček je najavio i kako će se u sklopu nadolazećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati i prigodna humanitarna akcija pod nazivom „Vukovarski adventski kalendar dobrote” koja je namijenjen obiteljima s troje i više djece iz Vukovara – dodao je Pavliček, objašnjavajući kako će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti tim obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone.

Direktor tvrtke “Organizatori bez granica” Aleksandar Kovačević kazao je kako su u okviru manifestacije osmislili niz programa za građane Vukovara i okolice te da su se potrudili da vukovarski advent bude drugačiji od ostalih. Najavio je i niz koncerata koji će biti održani tijekom ta četiri tjedna.

Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boysi, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi, te plesne grupe Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Mažoretkinje grada Vukovara“, rekao je Kovačević.

Najavio je i održavanje niza radionica, igara, koncerata, nastupe mađioničara… Novost ovogodišnjega Adventa u Vukovaru je i veliki grijani šator, površine 600 četvornih metara koji je smješten odmah uz gradsko klizalište, koje će s radom započeti 6. prosinca. Klizalište će i ove godine moći se koristiti besplatno. Kada je riječ o radnom vremenu Advent u Vukovaru za građane biti će otvoren od četvrtka do nedjelje do 22.00 sata.

Detaljni program Adventa u Vukovaru pogledajte preko ovoga linka: https://organizatori.hr/advent/