Vukovara Hermana Dermiček deseta na OI za mlade u Argentini

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Glavni grad Argentine Buenos Aires , domaćin je mladim sportašima sudionicima III. Olimpijskih igara mladih a subota, 13.listopada, bio je posljednji dan nastupa dizača utega a time i nastup hrvatske olimpijke Hermane Dermiček koja je kao jedina hrvatska dizačica i jedina sportašica iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije branila boje Republike Hrvatske na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta.

Iako ima nešto više od 16 godina, nastupajući na mnogobrojnim domaćim i inozemnim natjecanjima, Hermana je stekla dovoljno sportskog iskustva, tako da nije bilo  treme i straha od nastupa na ovim Olimpijskim igrama.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji,nastupajući u kategoriji  +63 kg. Hermana je osvojila odlično deseto mjesto, sa podignutih 65 kg. u trzaju, 81 kg. u izbačaju i 146 kg. u biatlonu.

Hendikep za Hermanu je bio taj  što u olimpijskom programu dizača utega postoji šest  težinskih kategorija u odnosu na europska i svjetska prvenstva gdje ih je osam, te su dizačice težinskih kategorija 69, 75 i +75 kg. nastupile zajedno u kategoriji +63 kg.

U drugim okolnostima Hermanin plasman bio bi još i bolji, jer sa kao najlakša natjecateljica (70 kg.), morala boriti sa puno težim suparnicama od kojih je najteža imala čak 110 kg, izvjestili su iz Kluba dizača utega Vukovar čija je članica Hermana Dermiček.