Uplatio 24.000 eura za traktor, a kada je došao po isti u Francusku ispostavilo se da na toj adresi tvrtka ne postoji i da je račun krivotvoren

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je 58 – godišnjak iz Vinkovaca jučer podnio kaznenu prijavu kojom je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj u razdoblju od 2. do 8. studenog 2020. godine, uporabom podataka bankovnog računa 62-godišnjakinje iz Vinkovaca, neovlašteno izvršio ukupno 14 transakcija u zasad neutvrđenoj poslovnici kladionice, čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalna prijevara nadležnom državnom odvjetništvu.

Policiji je jučer podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare. Ttijekom studenog 39-godišnjak iz Vrbanje je preko internetske stranice „traktorpool“ stupio u kontakt s oglašivačem traktora, koji se predstavio kao državljanin Francuske, te dogovorio kupnju traktora u iznosu od 24.000 eura. 39-godišnjak je uplatio ugovoreni iznos u dva navrata te potom, sukladno prethodnom dogovoru, angažirao vozača za preuzimanje traktora u Francuskoj, no po dolasku na dogovorenu adresu, vozač je utvrdio da na toj adresi ta tvrtka ne postoji te da je račun krivotvoren. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Oko 18,50 sati 3. prosinca na pristupnoj cesti trgovačkog centra u ulici Priljevo u Vukovaru izbio je požar na osobnom automobilu vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 85-godišnjak iz Vukovara. 85-godišnjak je odmah zaustavio vozilo te izašao iz vozila. Požar na vozilu lokalizirali su pripadnici JVP Vukovar. Policijski službenici u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara obavili su očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama u prostoru motora. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je vozilo u potpunosti uništeno te je materijalna šteta procijenjena na iznos od više tisuća kuna. Policija će o događaju podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Županja).

Jučer, 3. prosinca, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su ciljani pojačani nadzor u cestovnom prometu s ciljem senzibiliziranja šire javnosti na važnost obazrivog postupanja prema osobama s invaliditetom u prometu, s naglaskom na poteškoće s kojima se susreću prilikom kretanja po pješačko-biciklističkim stazama, tijekom prelaska preko pješačkih prijelaza, kao i prilikom korištenja posebno označenih parkirališnih mjesta.

Tom prilikom policijski službenici usmjerili su postupanje na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom, a jednako tako, kontrolirano je i pravilno korištenje „znaka pristupačnosti“ pri korištenju prethodno spomenutih parkirnih mjesta.

Prilikom realizacije spomenutih aktivnosti utvrđeno je ukupno 14 prekršaja, čiji počinitelji su propisno procesuirani.

Opisane aktivnosti će se, razmjerno problematici, provoditi i dalje s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu, kao i u svrhu promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i ograničene mobilizacije, te podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom. I ovom prilikom apeliramo na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a jednako tako i da ne zlorabe znak pristupačnosti.