Novi podvig Vukovarca Stjepana Čošića: U manje od dva dana trčao 18 sati i istrčao gotovo 120 kilometara

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, Vukovarski policajac Stjepan Čošić iz vikenda u vikend istrčava nove maratone i ultramaratone ali ipak svako malo sve nas iznenadi s nekim svojim podvizima. Jedan od takvih imao je prošlog vikenda kada je gotovo u istom danu prvo istrčao utrku na 6 sati, a onda samo 6 sati poslije već je bio na startu utrke na 12 sati. Podsjeća kako maratonci obično poslije istrčanoga maratona, a to su utrke na 42,2 kilometara, rade pauzu od utrka i po mjesec dana kako bi im se oporavilo tijelo. Čošić pojašnjava kako su ove dvije utrke održane 23. i 24. rujna u Parku prijateljstva u Beogradu i to u organizaciji Sri Chinmoy tima pod nazivom “26. Beogradski ultramaraton samoprevazilaženja”. Pojašnjava kako su obje utrke održavale na kružnoj stazi dužine 1,1 kilometara, a na njima su nastupili ultramaratonci iz 9 europskih drzava. Među svim tim maratoncima samo su Čošić, i još jedan trkač iz Srbije, nastupili na obje utrke.

Čošić je u subotu u podne startao s utrkom na 6 sati tijekom kojih je pretrčao 50,4 kilometara te zauzeo 8. mjesto. Ta utrka je trajala do 18 sati, a već u ponoć Čošić je opet bio na startu ali ovog puta utrke na 12 sati koja je završila u nedjelju u podne. Tijekom tih novih 12 sati trčanja Čošić je istrčao dodatnih 69,4 kilometara i tako zauzeo 14. mjesto.

Treba znati i kako se Iako je riječ o ekstremnim utrkama te da je Čošić na stazi proveo 18 sati i gdje se trči cijelu noć. Ipak, i pored toga Čošić je u Beogradu bio sam, bez pratnje ili suport tima što većina trkača na ovakvim utrkama ima što mu je bila dodatno otežavajuća okolnost.