Dekanić: Vlada za otklanjanje posljedica olujnog nevremena uplatila 7,2 milijuna eura

Prema odluci koju je donijela Županijska skupština o kriterijima po kojima se ljude obeštetilo za nastalu štetu nakon olujnih nevremena, Vlada RH na račun Županije uplatila je 7,2 milijuna eura prije otprilike 15 dana, potvrdio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić na Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika koja je danas održana u Vinkovcima.

“Velik dio Općina i Gradova do sada je poslao sve potrebne podatke kako bi se novac transferirao na njihove račune s kojih će biti plaćeni svi računi koji imaju isporučitelji građevinskog materijala. Još bi jednom istaknuo odličnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave, zahvala Vladi na nikad bržoj reakciji i nadam se da će količina sredstava biti dostatna jer još uvijek nemamo konačni podatak. Ukoliko to ne bude tako, zatražit ćemo dodatnu pomoć“, najavio je Dekanić.

Pojasnio je kako postoje dva kriterija po kojima su zatražena sredstva i po kojima će se transferirati novac. „Prvi predstavljaju potvrde za građevinski materijal koji ide u 100-postotnom iznosu, a drugi usluge prilikom sanacije šteta na stambenim objektima. Po tom kriteriju će sredstva biti isplaćivana do 100 posto, dakle u onom iznosu koliko sredstava ostane nakon rješavanja prvog kriterija“, kazao je.