Sabo: Svjedočio nizu štetnih odluka po Vukovar, grad dobiva novog autobusnog prijevoznika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradska organizacija SDP-a Vukovar organizirala je danas konferenciju za novinare na temu „Bahate i štetne odluke gradonačelnika Vukovara i aktualna politička situacija u Vukovaru“. Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo tom prilikom je rekao kako se u Vukovaru provode određeni projekti kroz koje se uzaludno troši novac radi, kako je rekao, suludih ideja pojedinaca koji grad vraćaju u prošlost.

Posebno je istakao nedavno završeni spomenik „Granata“, koji se nalazi u središtu grada, a kojega je Sabo nazvao „rupa“, kao i simbole Vukovara postavljene na ulazima u grad. Govoreći na tu temu ukazao je i na uložena sredstva rekavši ukoliko je „rupa“ koštala pola milijuna kuna da onda postavljeni simboli na ulazima u grad koštaju 2 milijuna kuna. Ukazao je i na klizalište, koje je postavljeno u dvorište muzeja, radi je bilo potrebno osigurati i izraditi potrebnu infrastrukturu ističući kako se taj novac mogao iskoristiti da se pomogne sugrađanima u potrebi. Govorio je i pošumljavanju park šume Adica kazavši kako je ona 2012. godine bila uređena, a  da je danas postala zapuštena obična šuma.

„Građani Vukovara taoci su jedne ludosti i nepromišljene politike ljudi koji savjetuju gradonačelnika, a koji to prihvata, i njega koji se još radikalnije ponaša.  Isto tako proračun Vukovara taoc je svađalačke politike gradonačelnika koji nas je posvađao sa svima“, rekao je Sabo.

Dodao je kako u Vukovaru gradonačelnik svojom odlukom raskine ugovor s tvrtkom koja je godinama osigurala određene objekte u Vukovaru i izabere koga on želi kao i da je raskinut ugovor s ribičima koji su godinama prevozili građane na adu tijekom ljeta poslije čega taj posao dobije gradonačelnikov prijatelj.

„Sada se priprema i raskidanje ugovora s gradskim autobusnim prijevoznikom Čazmatransom tako da se mogu očekivati i otkazi u ovoj tvrtci koja zapošljava veliki broj Vukovaraca“, rekao je Sabo.

Potpredsjednik vukovarskog SDP-a i član Gradskoga vijeća Goran Bošnjak kazao je kako će odluka o novome prijevozniku u Vukovaru biti donesena na sjednici Gradskog vijeća koja se održava u četvrtak, a koja će se održati putem e-maila. Jedina točka dnevnoga reda biti će odluka o koncesionaru gradskoga autobusnog prijevoza.

„To je loša odluka koja će rezultirati otkazima za barem 10-ak vozača i još nešto pratećeg osoblja. Ne vidimo nikakvog razloga za takvu odluku niti bilo kakvu ekonomsku opravdanost. Podaci o materijalima su tajni sve dok odluka ne bude donesena“, rekao je Bošnjak.