Vikend u znaku požara: gorjele šume, strništa, kanali

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Protekli vikend obilježile su intervencije vatrogasnih službi koje su diljem županije bile angažirane na gašenju požara koji su buknuli na otvorenim prostorima. Tako su vatrogasci DVD Stari Mikanovci imali požarnu intervenciju uz cestu D46 u blizini Đurđanaca, gdje su zajedno s vatrogascima DVD Đakovo ugasili požar oko ½ ha šume i kanala, koje je prouzročilo nekontrolirano spaljivanje biljnih ostataka kukuruza, izvjestio je ŽC 112 Vukovar.

Vatrogasci DVD Spačva intervenirali su u krugu tvornice Spačva u Vinkovcima, gdje su ugasili požar piljevine na radnom stroju, dok su vatrogasci DVD Petrovci imali požarnu intervenciju u blizini Petrovaca (lokalitet Brestovo), gdje su ugasili požar strništa kukuruza.

Gorjelo je i na mikanovačkom području, točnije u blizini Novih Mikanovaca gdje je izbio požar površine oko 2 ha zapaljenog i ostavljenog bez nadzora strništa kukuruza, koji se proširio na zapušteni vinograd i obližnji šljivik. U požaru je stradalo više stabala šljiva, a požar su ugasili vatrogasci DVD Stari Mikanovc.

Vatrogasci DVD Otok su imali požarnu intervenciju u polju kod Otoka, gdje su ugasili požar 5-6 ha strništa kukuruza.