Započele pripreme za obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, središnji program ponovno u krugu bolnice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarske gradske vlasti izvijestile su kako su zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama te institucijama započeli s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. U sklopu priprema održane su 2 sjednice Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2022. na kojima je utvrđen program obilježavanja, a koji podrazumijeva događanja središnjeg programa od 17. do 20. studenoga te druga popratna događanja.

Kako navode iz Grada i ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine obilježava se pod sloganom Vukovar- mjesto posebnog domovinskog pijeteta“. 

Stav i nastojanja Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine, a u izravnoj komunikaciji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar je da se središnji program 18. studenog „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ ove godine vrati u krug bolnice, a s obzirom na povoljnu i kontroliranu epidemiološku situaciju”, izvijestili su iz Grada Vukovara.

Najavljuju kako će kolona sjećanja proći svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa. Ove godine, po prvi puta će s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja u predvođenju kolone sudjelovati i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara, stoga ih Grad Vukovar poziva da se priključe čelu Kolone sjećanja.