Veleučilište Lavoslava Ružičke uspješno organiziralo 8. međunarodni skup o fizioterapiji u sportu, rekreaciji i wellnessu

Foto: VEVU

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru u suradnji sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu organiziralo je 8. međunarodno znanstveni-stručni skup „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“.

Teme ovogodišnjeg skupa bila je transformativno učenje u zdravstvu i obrazovanju fizioterapeuta i medicinskih sestara te primjena digitalnih alata u transformativnoj zdravstvenoj skrbi.

Jeroen Geurts i Tomislav Vlahović svojim zanimljivim i sadržajnim predavanjem otvorili su skup na kojem uz studente i profesore s veleučilišta organizatora nazočili i brojni uvaženi gosti i sudionici skupa.

“Među prvima smo se ovim počeli baviti kako bismo utvrdili kako se aplikacije mogu primijeniti u zdravstvu. Svi danas imamo pametne telefone i sve se više koriste u svim sferama života. Budućnost će nam biti još više digitalizirana i nema razloga ne koristiti mogućnosti digitalizacije i računala u zdravstvu”, kazao je Jeroen Geurts, sveučilišni profesor u švicarskoj Lozani.

Po riječima dekana vukovarskog Veleučilišta Željka Sudarića, za skup je prijavljeno 40 radova, a autori dolaze iz SAD-a, Slovenije, BiH, Švicarske te Hrvatske.

“Svake godine rastemo, s tim da ove godine imamo potporu Zdravstvenog veleučilišta iz Zagreba, najvećeg hrvatskog veleučilišta koje educira studente iz područja biomedicine i zdravstva”, kazao je dekan Sudarić.