Galić i Šarić razgovarali o projektima bitnim za građane Otoka

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Izgradnja dionice Šokačke magistrale od Slakovaca do Otoka trebala bi započeti ove godine, najavljeno je na sastanku vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i gradonačelnika Grada Otoka Josipa Šarića, održanom u četvrtak u Palači Srijem, a kojim su dominirale teme o razvojnim projektima na području toga najmlađeg vukovarsko-srijemskog grada.

Iz projekata cestovne infrastrukture istaknuta je sadašnja Šokačka magistrala, koja je odnedavno klasificirana kao Državna cesta D-537, a izgradnja dionice Slakovci – Otok, trebala bi započeti tijekom ove godine, što je izuzetno važno za bolju povezanost rubnih naselja sa sjedištem županije u Vukovaru. Isto tako bilo je riječi o projektu izgradnje ceste Otok – Bošnjaci, kao i izgradnji kružnog toka u središtu grada Otoka, koji treba započeti ovoga ljeta, navodi se u priopćenju odaslanom novinarima iz županog ureda.

Ističe se kako je razgovarano i o projektu Srednje škole Otok u svezi koje je istaknuto kako se ide u pravcu organiziranja nastave srednjoškolskog obrazovanja u zgradi osnovne škole u Otoku, za koju je potrebna suglasnost resornog ministarstva za rad škole.

Osnivanje tima zdravstvene zaštite predškolske djece predviđeno je u obnovljenoj zdravstvenoj ambulanti u Otoku, te Ministarstvo zdravstva treba još dati suglasnost  o minimalnim tehničkim uvjetima za rad. Zaključeno je da će Županija intervenirati kako bi se što prije osigurala suglasnost ministarstva.

Problematika opskrbe pitkom vodom na području grada Otoka odnosno naselja Komletinaca riješit će se privremeno ubrzanim vodnim zahvatima u roku od dva mjeseca za što je Vinkovački vodovod osigurao sredstva Hrvatskih voda. Konačno rješenje biti će izgradnja priključka na regionalni vodovod i taj način omogućiti će se bolja opskrba pitkom vodom stanovnicima koji žive na tom području.

Razgovaralo se i o projektu „Vrata Spačvanskog bazena“, u sklopu koje je stavljanje u funkciju Virova kao zaštićenog krajolika, te Loža kao zaštićenog šumskog posebnog rezervata. Cijeli projekt je zamišljen kao bioekološki centar, u sklopu kojega je i multimedijalna dvorana i hotel, koji će uz prirodne ljepote, privući turiste u ovaj kraj. Projekt je vrijedan oko 25 milijuna kuna,  te je predviđeno zapošljavanje oko 14 osoba.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja izvrsna suradnja na svim zajedničkim projektima županije i grada Otoka, navode iz županije.