Vinkovački SDP poziva župana Galića na ostavku u Izvršnom odboru HNS-a

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Vinkovački SDP pozvao je vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića da podnese ostavku na mjesto u Izvršnom odboru HNS-a zbog nepravde koja je u nedjeljnoj utakmici u Vinkovcima s Dinamom nanesena vinkovačkoj Cibaliji.

Vinkovački SDP-ovci uputili su priopćenje za javnost u kojem reagiraju na izjavu zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića izrečenu u srijedu za gostovanja na Vinkovačkoj televiziji, a u kojoj je Bosančić ustvrdio kako je nepravda nanešena Cibaliji pokazatelj neprimjerenog odnosa politike i nogometa.

“Začuđuje nas da je kolega dao izjavu za medije bez spominjanja osobe koja je kao član Izvršnog odbora HNS-a i izravno odgovorna za stanje u nogometu a kao župan na odlasku i za ostale pošasti koje kolega Bosančić navodi: iseljavanje, nezaposlenost i sve ostalo što je snašlo naš grad i županiju ali i hrvatski sport, a to je Božo Galić”, navode iz SDP-a.

Stoga pozivaju župana Galića da u najkraćem roku podnese ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora HNS-a i “na taj način barem simbolično i djelomično pokuša sprati krivnju za sve učinjeno i propušteno”.