Vukovar ugostio ratne izvjestitelje HRT-a

Foto: HRT

VUKOVAR, U organizaciji Zbora ratnih izvjestitelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) u Vukovaru su u subotu održani VIII. susreti ratnih izvjestitelja HRT-a s kojih je upozoreno na potrebu uključivanja ratnih izvjestitelja te medijske kuće u spašavanje brojnih snimljenih materijala iz Domovinskog rata, a kojima, ukoliko se ne presnime i ne arhiviraju, prijeti uništenje.

“Naša uloga u Domovinskom ratu bila je da pokažemo istinom tko je agresor, a tko je žrtva. Mislim da smo uspjeli s autentičnim snimkama dokazati i pokazati istinu. Nismo okaljali ime hrvatskog novinarstva jer se nismo, kao kolege s suprotne strane, služili snimkama zarobljenih i izmišljenim pričama”, kazao je predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a Marinko Ćavar.

Prije skupštine Zbora, ratni izvjestitelji HRT-a položili su vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari.

VIII. susreti ratnih izvjestitelja HRT-a pdržani su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Vlade u ime koje im je nazočan bio ministar branitelja Tomo Medved koji je novinarima zahvalio da ono što su učinili tijekom Domovinskog rata širenjem istine o agresiji na Republiku Hrvatsku.