U OŠ Tordinci pri kraju projekt “Učionica bez zidova”

Foto: OŠ Tordinci

TORDINCI, Osnovna škola Tordinci ovih dana završava rad na projektu „Učionica bez zidova“ koji je, kako navodi koordinator projekta Bruno Sekereš, polučio izvrsne rezultate, te se primjećuje napredak u radu s učenicima kao i rezultatima koje učenici ostvaruju.

“Pomoću projekta poboljšali smo tri područja rada: suvremeni pristupi nastavi – učenje na otvorenom/ izvanučioničko učenje, projektna nastava i upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi”, navodi Sekereš.

Podsjeća kako je provedba programa započela 1. srpnja prošle godine i traje do kraja kolovoza ove godine. Projekt je prihvatila Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja. Za projekt je odobrena je financijska potpora u iznosu od 11.965,00 EUR-a.

“Projekt je postigao i pozitivan učinak na učenike. Usvajanje nastavnih sadržaja je lakše i zanimljivije, a učenici samopouzdaniji. Škola je kroz projekt prepoznata u lokalnoj zajednici. Ostvarene su različite i brojne diseminacijske aktivnosti.. Također je izgrađena i učionica na otvorenom u Područnoj školi u Antinu gdje smo proslavili i Dan škole. Učitelji sudionici mobilnosti svoja su stečena znanja prenijeli ostalim učiteljima škole, a također na županijskim i međužupanijskim stručnim vijećima kolegama iz drugih škola”, navodi Bruno Sekereš.

 

Sudionici projekta kroz mobilnosti su pedagoginja Ivana Vinkler Komaric, učiteljica engleskog jezika Tihana Svoren Kolarec, učitelj povijesti Marko Ivić i učitelji razredne nastave Sanja Božić i Bruno Sekereš koji su tijekom provedbe projekta sudjelovali u inozemstvu na strukturiranim tečajevima na teme “Outdooreducation”(Lisabon, Portugal), “SharingLandscapes”(Coventry, Engleska) i “Introducing Project BasedLearningintheclassroom”(Bologna, Italija).

Sve aktivnosti u projektu zabilježene su na mrežnoj stranici škole (www.os-tordinci.skole.hr), na Twinspace platformi i na Facebook stranici projekta.