Akcija Lions kluba: Edukacija, samokontrola i informiranost – ključ u borbi protiv dijabetesa

Foto: Lions klub Vukovar

VUKOVAR, Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Lions klub Vukovar je u subotu u u centru Vukovara organizirao akciju kontrole razine šećera u krvi kojoj se odazvao velik broj građana.

Naš doprinos u obilježavanju dana ove podmukle bolesti novoga doba je prije svega rad na prevenciji i edukaciji. U saradnji sa našom partnerskom kućom De Medicus iz Karlovca, koja je zastupnik za renomirane trake i kompletan program za mjerenje šećera organizovali smo akciju. Imali smo zaista veliki odziv naših sugrađana, njih 273, imali smo nekoliko slučajeva povišenog šećera, ali i nekontroiliranog dijabetesa kod osoba koje su na terapiji ali nisu dobro regulirale vrijednost šećera u krvi“, istaknuo je koordinator akcije Željko Đekić.

Akciju su sudjelovanjem podržali liječnica dr. Mirjane Semenić Rutko i liječnici dr. Marko Pirić i dr. Nizar Shoukry koji su građanima davali stručne savjete i preporuke, sa naglaskom na edukaciji o samokontroli i informiranosti koji su ključ kako bi se došlo do optimalnog ishoda kod dijabetesa.

Akciju je podržao Dom zdravlja Vukovar, Centar Primum iz Vukovara, Ustanova za zdravstvenu njegu Mira Fernbach iz Nuštra,  HLZ podružnica Vukovar te ostali članovi Kluba.