Vukovarsko svijetlo mira odnešeno u Zagreb

Foto: Župa sv. Filipa i Jakova

VUKOVAR, Vukovarsko svjetlo mira tradicionalno su u subotu u Vukovaru preuzeli članovi Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske iz Zagreba kako bi njime 17. studenoga u Ulici grada Vukovara u Zagrebu upaliti veliku svijeću, a potom i veliki broj lampiona koji se pale duž te zagrebačke ulice u sklopu obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991..

Vukovarsko svjetlo mira u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova upalili su vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić i vukovarska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović.

 

Klub veterana 148. brigade HV-a i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja već niz godina u Zagrebu obilježavaju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. programom I reći ću vam još jednu stvar: Zapamtite Vukovar, a koji se ove godine održava od 11. do 24. studenoga.

Članovi Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske obišli su vukovarski Velepromet i Ovčaru, posjetili memorijalni dio vukovarske bolnice te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata.