Vukovar, Ilok i još osam općina zajedno do brzog interneta

VUKOVAR, čelnici gradova Vukovar i Ilok, kao i općina Bogdanovci, Borovo, Lovas, Negoslavci, Nuštar, Tompojevci i Trpinja potpisali su Sporazum o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa. Sporazum se odnosi na izradu Studije izvodljivosti i Plana razvoja širokopojasne infrastrukture u okviru predpristupnih aktivnosti, koji će služiti kao temeljna dokumentacija za izradu projektne dokumentacije i prikazati analizu potreba i mogućnosti za navedena područja.

„Napravili smo prvi korak kako bismo Vukovaru, Iloku ostalim općinama osigurali brzi internet. Riječ je o području koje je u zaostatku za ostalim krajevima u RH i stoga me raduje da smo se u interesu svojih građana odlučili na ovaj korak“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Novinarima se obratila i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba dodajući kao je potrebno svojim sugrađanima i gospodarstvenicima osigurati što kvalitetniji internet s obzirom na njegovu veliku uporabu u današnje vrijeme.

„Internet nije luksuz. Koristimo ga svakodnevno pri životu, radu, učenju i stoga našim mještanima i gospodarstvenicima trebamo pružiti što kvalitetniju uslugu“, rekla je Cirba.

Očekuje se kako će Studija pokazati u kojoj mjeri će se poboljšati kvaliteta internetsko-informacijskog sustava ne samo za poboljšanje kvalitete života stanovnika nego i za stvaranje bolje poduzetničke klime. Procjenjuje se kako je za studiju  potrebno izdvojiti oko 200.000 kuna, a bit će završena za 3 do 4 mjeseca. Sam projekt težio bi oko 25 milijuna eura.

IVAN MATIĆ