Vinkovci u rujnu domaćin Europskom prvenstvu mažoretkinja

VINKOVCI, U Vinkovcima će se od 22. do 25. rujna održati Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem će nastupiti više od 2.000 mažoretkinja iz cijele Europe, a po prvi puta na jednom prvenstvu “starog kontinenta” nastupit će i mažoretkinje iz Martinika, francuskog departmana  u Karipskom moru.

“Europsko prvenstvo mažoretkinja važan je društveni i kulturni događaju za grad Vinkovce, a svojevrsno je to i priznanje Udruzi mažoretkinja Grada Vinkovaca za kvalitetan i predan rad, posebice zadnjih godina”, kazao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić nakon što je ugovor o domaćinstvu europskog prvenstva potpisao s predsjednikom Europskog mažoret saveza Alenom Šćuricem.

“Ono što smo ovdje doživjeli tijekom državnog prvenstva koje je održano u Vinkovcima 2014.godine, nismo nigdje. Cijelu gradsku upravu smo imali na dispoziciji 24 sata dnevno. Uz to, Vinkovci imaju ono što malo tko ima; da je logistika u vlasništvu grada, a uz pomoć te logistike mi rješavamo 95 posto naših potreba tako da u financijskom smislu ovo prvenstvo neće biti zahtjevno”, kazao je Šćuric.

Europsko prvenstvo mažoretkinja održat će se od 22.do 25. rujna u pješačkoj zoni u središtu Vinkovcima (paradni defile) te u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca (nastupi s koreografijom).

ĐURO KARALIĆ