Mladen Karlić poslije 19 godina odlazi s mjesta gradonačelnika Vinkovaca?

VINKOVCI, Poslije niza godina na mjestu gradonačelnika Vinkovaca Mladen Karlić (54) uskoro bi mogao napustiti mjesto čelnika ovoga grada. Razlog tome činjenica što se Karlić planira kandidirati za mjesto ravnatelja Opće županijske bolnice Vinkovci.

„Istina je da razmišljam o tome da se kandidiram za mjesto ravnatelja vinkovačke bolnice. To bi bilo na neki način i moj povratak medicini iz koje sam sada već davno otišao“, rekao je Karlić.

Prema Poslovniku Upravno vijeće bolnice uskoro bi trebalo raspisati natječaj za mjesto ravnatelja bolnice gdje će prilike imati da se jave svi zainteresirani kandidati. Nakon provedenoga natječaja Upravno vijeće, kojega čine predstavnici županije i bolnice, donijet će odluku o izboru novoga ravnatelja. Pri tome Karlić svakako ima realne šanse da postane novi ravnatelj bolnice. Ukoliko se ostvare planovi Karlić će poslije 19 godina provedenih na mjestu gradonačelnika prepustiti vođenje grada nekome drugome. Naime, on je na mjesto gradonačelnika izabran još 1997. godine i kao takav je najdugovječniji gradonačelnik nekoga od većih hrvatskih gradova. Dužnosti i obveze gradonačelnika do idućih lokalnih izbora, koji se održavaju sredinom iduće godine, preuzeo bi Karlićev zamjenik Ivan Bosančić.

„Svakako da imam niz planova za budućnost bolnice. Možda i prvi među njima bio bi zaustaviti odlazak liječnika i medicinskih sestara i kvalitetno ekipirati bolnicu“, rekao je Karlić.

Tijekom studiranja još uvijek aktualni gradonačelnik Vinkovaca specijalizirao je internu medicinu, a završio je i postdiplomski studij iz područja nefrologije. Nedavno je izabran i na mjesto predsjednika vinkovačkog HDZ-a. Uz vinkovačku bolnicu i Opća županijska bolnica Vukovar dobiti će uskoro novoga ravnatelja. Početkom ovoga mjeseca Upravno vijeće bolnice imenovalo je Vesnu Bosanac za v.d. ravnateljicu bolnice. Bosanac, koja je niz godina bila ravnateljica vukovarske bolnice, najavljuje kako će se svakako javiti na natječaj za ravnatelja Opće županijske bolnice Vukovar kada natječaj bude raspisan.

IVAN MATIĆ