Vrijednosnicama međunarodni juniorski Božićni turnir u Vinkovcima

Foto: Mario Kokaj

VINKOVCI, Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek, pobjedom protiv domaćina, osvojio je pobjednički pehar namijenjen najboljem na šestom izdanju košarkaškog Božićnog turnira u Vinkovcima, izvjestili su iz Košarkašog kluba Vinkovci, organizatora turnira.

Brokeri su u skupini ostvarili teške pobjede protiv riječkog FSV-a i Zagreba. U prvoj utakmici protiv upornih Riječana su većinu ogleda vodili, ali skoro do kraja su igrači Marina Brajnovića bili u utakmici. Luka Ilić se zaustavio 38 poena, 7 asistencija i valorizaciju 45, FSV je predvodio Mislav Kolić (21p, 28val) koji je bio najbolji u kasnijem porazu njegove ekipe od Zagreba 62:95. U svom drugom susretu Osječani (Luka Bušić 18) su u odličnoj utakmici s 63:60 savladali Zagreb (Jan Palokaj 16p, 6sk).

U skupini A Vinkovčani su dali sve od sebe pred dobro ispunjenim tribinam dvorane Ekonomske i trgovačke škole i uspjeli su upisati dvije pobjede koje su ih odvele u finale. Fantastičan je bio Ivan Jukić (21p, 22sk, 39val) u slavlju protiv tuzlanskog ABC Basketa te Bruno Ćorić (22p, 10sk) protiv mađarskog PVSK Panthersa iz Pečuha. Mađari su s +24 dobili Tuzlake i tako izborili utakmicu za treće mjesto koje su izgubili od Zagreba 52:84, dok se ABC Basket pobjedom protiv Riječana plasirao na peto mjesto.

U finalnoj utakmici domaćin je bio ravnopravan samo prvih pet minuta, a onda je krenula dominacija Osječana koji u posljednjim minutama prve četvrtine otišli na dvoznamenkastu prednost a u drugoj četvrtini (24:4) su riješili pitanje pobjednika, navode iz KK Vinkovci dodajući kako je Luka Ilić proglašen za najboljeg igrača, najbolji je i strijelac, a uz Jana Palokaja (Zagreb), Brunu Ćorića i Ivana Jukića (Vinkovci) te suigrača Luku Bušića izabran je u petorku turnira.

Rezultati po skupinama:

(A) FSV Rijeka – Vrijednosnice Osijek 69:76 (B) Vinkovci – ABC Basket 65:49 (A) Zagreb – FSV Rijeka 95:62 (B) PVSK Panthers – ABC BASKET 72:48 (A) Zagreb – Vrijednosnice Osijek 60:63 (B) Vinkovci – PVSK Panthers 59:45

FINALNI DAN ZA 5. MJESTO: FSV – ABC Basket 73:77 ZA 3. MJESTO: Zagreb – PVSK Panthers 84:52 FINALE: Vinkovci – Vrijednosnice Osijek 47:73