Opljačkao mjenjačnicu i odnio nekoliko desetaka tisuća kuna

Foto: Đuro Karalić

VNKOVCI, Nepoznati počinitelj u nedjelju je oko 6,20 sati, u mjenjačnici u ulici Kralja Zvonimira u Vinkovcima, uz prijetnju vatrenim oružjem, od 47-godišnje uposlenice, otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna i potom se udaljio u neopoznatom smjeru, izvjestila je u ponedjeljak vukovarsko-srijemska policija.

Zajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine na MCGP Bajakovo, u subotu, oko 15,00 sati, u osobnom automobilu marke „Audi“, makedonskih registarskih oznaka, pronađeno je oko 3 kilograma opojne droge tipa heroin.

Vozilo je kontrolirano prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Vozač, 62-godišnjak, i putnik u vozilu, 41-godišnjak, obojica državljani Makedonije, uhićeni su, i uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske

Policija također izvještava o nekoliko krađa koje su se proteklog vikenda dogodile na našem području. Iz pomoćne prostorije na gospodarskom imanju 60-godišnjaka u Vinkovcima otuđen je alat, dok je nepoznati počinitelj iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću u vinkovačkoj ulici Alojzija Stepinca, otuđio električni alat. Noću 15./16. prosinca otuđen je čamac 57-godišnjaka iz Podgrađa koji je bio privezan na obali rijeke Bosut u Podgrađu, u Školskoj ulici. Materijalna šteta cijeni se na iznos od nekoliko tisuća kuna.