Dvije godine rada bazena u Vukovaru, danas besplatan ulaz za sve posjetitelje

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Plivalište u Vukovaru danas, 1. ožujka, obilježava dvije godine svoga rada. Tim povodom Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara najavljuje kako će svim posjetiteljima danas biti omogućen besplatan ulaz na bazen.

Osim besplatnoga ulaza treneri Javne ustanove pripremili su i niz programa u vodi koje će voditi treneri Sportskih objekata Vukovar. Prema najavama ti programi će se održavati u poslijepodnevnim satima i to u 16. sati Program privikavanja djece na vodu. Od 17. sati je plivanje za mlade, od 18. sati plivanje za starije, od 19. sati Aqua aerorobik i od 20. sati korektivna gimnastika u vodi za starije. Posjetitelji bazena će od 18. sati moći pratiti i trening seniorske momčadi Vaterpolo kluba Jadran iz Splita. Prema službenom izvješću Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara u ove dvije godine vukovarsko plivalište posjetilo je preko 200.000 posjetitelja od čega njih 122.627 tijekom prošle godine.

Najveći broj posjetitelja posjećuje bazene, i to prije svega vanjske tijekom ljeta, a bilježi se i značajna posjeta ostalim sadržajima plivališta poput teretane i sauna. Inače, vukovarski bazen je jedan od najmodernijih bazena u Hrvatskoj koji svojim posjetiteljima nudi mogućnost plivanja u bazenu olimpijskih mjera. U njegovu je izgradnju, kroz deset godina, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara investirao 62 milijuna kuna. U prostoru teretane se provodi niz programa koje posjećuje sve veći broj građana.

Programa na bazenu je sve više tako da se provode škole plivanja za najmlađe, škole sporta, napredna škola plivanja, aqua aerorobik, pilates, trim – swim, aerorobik, bodyforming, zuma, funkcionalni treninzi… Uz sve to u Javnoj ustanovi planiraju i dalje širenje. Naime, u planu je proširenje vanjskoga dijela gdje bi se na tom prostoru izgradilo 4-5 različitih bazena. U planu je i uređenje Trga Dražena Petrovića koji se prostire ispred plivališta i Sportske dvorane.