Vinkovački vrtićarci savladali obuku plivanja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Realizacija već šestog ciklusa programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“ završila je u ponedjeljak u vinkovačkom Dvoranskom plivalištu „Lenije“ podjelom priznanja Hrvatskog Crvenog križa za sudjelovanje djeci završnih skupina vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci  „Stribor“, „Pčelica“ i „Budućnost“.

Nositelj programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, u ime kojega se zahvalio ravnatelj Branko Tomić podsjetivši kako je vinkovačko Gradsko društvo Crvenog križa na natječaju Hrvatskog Crvenog križa osiguralo sredstva za sufinanciranje programa, a provedbeni partneri su bili Centar za predškolski odgoj Vinkovci,  Katolički dječji vrtići „Eden“ Vinkovci, Vinkovački plivački klub i poduzeće „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“.

“Ciljna skupina ovog programa bila su polaznici završne skupine vrtića – djeca u dobi od 5 do 7 godina, a ciljevi programa upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja”, kazao je Tomić.

U programu je sudjelovalo ukupno 180 djece iz vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“, i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad  izvršen je autobusima vinkovačkog „Poleta“, a uz svaku grupu djece bile su i njihove tete – odgajateljice iz pojedinog vrtića.

Polaznicima vrtića “Stribor”, koji su prvi završili program privikavanja na vodu, diplome je uručila ravnateljica Centra za predškolski odgoj Vinkovci Mirjana Pešec, a svečanosti je nazočan bio i direktor tvrtke “Periska” d.o.o. koja  upravlja vinkovačkim plivalištem, Željko Ilić.

Podjela priznanja Hrvatskog Crvenog križa djeci iz vrtića „Naša radost“ i „Lenije“ je u utorak, 20. prosinca u 11 sati, a djeci iz vrtića „Vladimir Nazor“ u 12 sati.

Djeca iz vrtića Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srca Marijinog“ desetosatni program završavaju 3.siječnja 2017. kada će im također biti uručena priznanja Hrvatskog Crvenog križa.