Vinkovci: Uručeni ugovori o radu za 50 žena iz projekta “Zaželi”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon višemjesečni priprema, projekt “Zaželi”, namjenjen zapošljavanju teško zapošljiivih žena, zaživio je i na području Grada Vinkovaca uručivanjem potpisanih ugovora o radu zaposlenicama na tom projektu. Riječ je o 50 žena kojima je ugovore o radu uručio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši im da ne zaborave u komunikaciji sa korisnicima kako predstavljaju Grad.

“Uvjeren sam kako ćete uvijek imati to na umu i na najbolji mogući način pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna”, kazao je BOsančić podsjetivši kako se projekt “Zaželi” sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u ukupnoj vrijednosti za Grad Vinkovce od 6,7 milijuna kuna.

Cilj projekta je omogućiti zapošljavanje žena ranjivih skupina s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života krajnjih korisnika. Kroz projekt je u Vinkovcima zaposleno 50 žena koje će brinuti o 250 korisnika, članova staračkih domaćinstava i osoba u nepovoljnom položaju.