Vinkovci slave Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije

Foto: Grad Vinkovci

U povodu Dana Grada Vinkovaca, podno Spomenika hrvatskim braniteljima u Lovretićevoj ulici položeni su vijenci i upaljene svijeće dok je u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena sveta misa.

Gradonačelnik Ivan Bosančić posebice je zahvalio hrvatskim braniteljima koji su branili i obranili Vinkovce u Domovinskom ratu, ali i svima onim koji nisu žalili ni truda ni vremena u poslijeratnim godinama kako bi grad na Bosutu bio što ljepši i izgrađeniji.

„Uz sve ono što se do sada zbivalo, Vinkovci su liječili rane, popravljali grad i izgrađivali ga na čelu sa svim dosadašnjim gradonačelnicima koji su i danas ovdje. Ostala nam je jedna rana, a to je naša knjižnica, i zato mi je jako drago da ćemo u društvu onih koji vole Vinkovce otvoriti i pokazati taj naš vinkovački ponos, to vinkovačko zajedništvo i time simbolično ostaviti velike infrastrukturne štete Domovinskoga rata iza nas. Nikada nećemo o tome prestati govoriti, ali neka naša knjižnica bude početak novog zanosa gdje će nove generacije izrastati u nove pjesnike, inženjere, naš novi dnevni boravak grada, ishodište novih znanja unutar Vinkovaca”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Molitvu je predvodio vlč. Dominik Nedeljković, župni vikar u crkvi sv. Euzebija i Poliona.

Sutra će se u novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice, koja će se tom prigodom i otvoriti, održati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj se očekuje i predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima.