Vinkovci pomažu roditelje kako bi svoje školarce što lakše pripremili za novu školsku godinu

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Uz svjedodžbe za uspješno završenu školsku godinu, učenici od 2. do 8. razreda vinkovačkih osnovnih škola ovih dana dobit će i vaučere u vrijednosti od 500 kuna za kupnju školskog pribora. Ovo je peta godina zaredom kako u Gradu nastoje roditeljima olakšati kupnju školskih potrepština i tako pomoći u pripremi za početak nastave, a ovoga puta osigurano je 1,2 milijuna kuna za 2.380 vaučera koje će roditelji moći iskoristiti u vinkovačkim knjižarama.

“Ako tome pridodamo i novčanu pomoć učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola, onda dolazimo do brojke od preko 3.000 učenika koji su obuhvaćeni našim programima. Uzimajući u obzir općeniti rast cijena te samim time i školskih potrepština, cilj nam je pomoći roditeljima kako bi svoje školarce što lakše pripremili za novu školsku godinu“, ističe gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je danas posjetio Osnovnu školu Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu.

Djeci je ovom prigodom poželio da ugodno provedu ljetne praznike, da uživaju, ali i da pronađu vremena da nešto i pročitaju te spremni dočekaju novu školsku godinu. Nastavnicima je zahvalio na trudu i radu i svemu što su činili kako bi učenicima prenijeli znanje. U ovoj školi podijeljena su ukupno 244 vaučera, a ravnateljica Vlasta Pavlović Elez naglašava kako je danas stanje svima sve teže, ali i da postoje obitelji koje su u izrazito nepovoljnoj ekonomskoj situaciji.

„Sigurna sam kako će ovi vaučeri biti od velike koristi i zahvalna sam gradonačelniku što pronalazi načina kako pomoći roditeljima i učenicima. Što se tiče same školske godine, moram napomenuti kako smo ponovno imali kombiniranu nastavu, uživo i online. Zahvaljujući povoljnoj situaciji i kod nas je sada bolja situacija u školi, manje je izostanaka, učenici redovito pohađaju nastavu. Zadovoljni smo na kraju, a nadamo se kako će u sljedećoj školskoj godini situacija biti još povoljnija i da nećemo imati izostanaka, odnosno da će se nastava moći odvijati neometano“, rekla je ravnateljica škole Elez Pavlović.

Vaučeri za kupnju školskih materijala učenicima od 2. do 8 razreda samo su jedna od mjera kojima Grad nastoji pomoći obiteljima s djecom. Prva od mjera je naknada za svako novorođeno dijete, sufinancira se i boravak djece u vrtićima, po 1.000 kuna dobivaju učenici prvih razreda osnovnih i srednjih škola, a srednjoškolci uz besplatan gradski prijevoz mogu ostvariti pravo i na učeničke stipendije.