Potpisani ugovori s poljoprivrednim udrugama

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija raspisala je 26. travnja 2022. godine Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa koje provode poljoprivredne udruge u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2022. godinu s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih područja  kroz stjecanje novih znanja, promociju i trženje poljoprivrednih proizvoda.

Vrijednost Javnog natječaja, koji je trajao 30 dana iznosila je ukupno 100.000 kuna, izvijestio je župan Damir Dekanić koji je danas u Vukovaru potpisao ugovore s poljoprivrednim udrugama koje su ispunile sve tražene uvjete.

„Na natječaj se prijavilo 11 poljoprivrednih udruga, od kojih je 9 prošlo  administrativnu provjeru. Svih 9 udruga ocijenjene su od strane Povjerenstva za ocjenjivanje te je na temelju ocjena napravljena rang lista. Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava najveći odobreni iznos po korisniku je 15.000 kuna, a najmanji 5.000 kuna“, rekao je Dekanić.

Udruga uzgajivača ovaca i koza Vukovarsko-srijemske županije, koja je jedna od prijavitelja na Javnom natječaju, broji oko 25 članova s tendencijom daljnjeg rasta.

„Za ispunjavanje i prikupljanje potrebne dokumentacije koju je Natječaj zahtijevao bila je potrebna samo dobra volja. Ovaj Natječaj svima nam puno znači, a dobivena sredstva iskoristiti ćemo za odlazak članova Udruge na savjetovanje koje se održava jednom godišnje na području Hrvatske“, kazao je predsjednik Udruge Josip Pap koji je pohvalio odnos Županije prema poljoprivrednim udrugama.

Župan Dekanić za kraj je podsjetio kako Vukovarsko-srijemska županija svake godine raspisuje Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa poljoprivrednih udruga.

„Nadam se da će ovo biti poticaj i drugim udrugama da se u narednim godinama prijave na naš Natječaj i dostave kvalitetne programe koji će im pomoći u daljnjem razvoju njihove djelatnosti“, rekao je Dekanić.