Penava upozorava PU: Ili dokažite sve optužbe ili ću progovoriti o mnogim vašim propustima!!!

Foto: Ivan Penava

VUKOVAR, Dvojica direktora vukovarskih gradskih tvrtki, Dario Tišov i Igor Štrangarević, direktori Vodovoda grada Vukovara i Komunalca, imaju i dalje punu podršku gradonačelnika Vukovara Ivana Penave. Rekao je to Penava poslije današnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je u izjavi novinarima kazao kako su njih dvojica zapravo kolateralne žrtve, a da je zapravo prava meta on. Tvrdi i da se radi o političkom postupku u koji se umiješala PU Vukovarsko – srijemske te ih upozorio da se jako potrude i dokažu sve radi čega su ruglu izvrgnuli dvojicu direktora.

„Ako to ne naprave ja imam jako puno materijala o kojem ću progovoriti. PU se nekorektno ponijela u ovome slučaju i reagirali su promptno iako prije toga nisu dobili rezultate DORH-a koji je za takve slučajeve jedini nadležan. U PU radi jako puno časnih ljudi i profesionalaca ali je to isto tako i to PU koja ima niz propusta gdje se nisu ponijeli profesionalno. To je ista ona PU koja je suprotno izjavama više svjedoka utvrdila da aktualni župan Vukovarsko – srijemske županije nije vozio službeni automobil kada je uzrokovao prometnu nesreću i koji je nudio 100.000 kuna za prikrivanje istine. Što je s gradonačelnikom Otoka koji je iz gradskoga proračuna plaćao stranačke članarine? Što je s trovanjem arsenom građana? Svi se sjećamo i da je bivši župan dao pozajmicu privatnoj tvrtki. Možemo govoriti i o ratnim zločinima ali i gdje je tko i na koji način završio školu, gdje im rade članovi obitelji i slično“, rekao je Penava.

Kazao je i kako on nije protiv da institucije rade svoj posao te da se svi trebamo zalagati da svi oni koji su prekršili zakon za to i odgovaraju.

Podsjetimo kako je sve krenulo u ponedjeljak kada je PU izvijestila da su završili kriminalističko istraživanje nad dvojicom Vukovaraca (36 i 40 godina) protiv kojih su potom podignuli i kaznene prijave za počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.

„U razdoblju od studenog 2018. do svibnja 2021. godine 36-godišnjak je, unatoč povoljnijoj cijeni nabave zaštitne građevinske ograde, na štetu društva za vodoopskrbu, s 40-godišnjakom dogovorio najam takve ograde te preplaćivanjem usluge najma komunalnom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 530.000 kuna. Protiv oba osumnjičena podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru“, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.

Istoga dana saznalo se kako se zapravo radi o aktualnim direktorima vukovarskih gradskih tvrtki, Dariu Tišovu koji je direktor Vodovoda Grada Vukovara, te Igora Štrangarevića koji je direktor Komunalca.