Obilježen Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja grada Vinkovaca

Foto: facebook Ivan Bosančić

VINKOVCI, Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa na Gradskom groblju te misom zadušnicom u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona obilježen je 30. svibnja, Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Vinkovaca.

“Danas je važno prisjetiti se i svih branitelja, svih onih koji su doprinijeli da imamo našu Hrvatsku, da imamo našu zemlju slobodnu, nezavisnu, da možemo donositi odluke samostalno, što je najvažnije, a to je bio trenutak u kojem se baš to dogodilo: sudbina Hrvatske je stavljena u ruke našemu narodu. Svim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Vinkovaca”, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima Zvonimira Culeja, tajnika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Vinkovaca jako je važno uvijek isticati značaj koji Domovinski rat ima za stvaranje neovisne Hrvatske i kolike su žrtve morale biti podnijete da bi se taj cilj ostvario.

Obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Vinkovaca nazočan je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Molitvu na groblju molio je župnik Župe sv. Euzebija i Poliona, mons. Tadija Pranjić koji je u istoimenoj crkvi služio i svetu misu.