Vinkovci na tri dana postali središte hrvatskog turizma: Otvoreni Dani UHPA

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U vinkovačkom hotelu Slavonija u četvrtak su otvoreni Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja okuplja više od 200 turističkih agencija i uza sebe veže ogroman potencijal za razvoj turizma koji bi Slavoniji, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Vinkovcima, jz pametno promišljanje o turističkim mogućnostima i htijenjima, itekako dobro došao.


“Jako je bitno da sinergijski djelujete, a dobar je potez i što ste se udružili u klaster Slavonija. Zajedništvo je jako važno jer svi zajedno puno više možete napraviti nego da svatko od vas ide pojedinačno u osvajanje turističkih tržišta”, poručio je Slavoncima predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje.

“Na nama je da damo sve od sebe i što bolje promoviramo Slavoniju kao turističku regiju, koja je biser hrvatskog turizma i neotkrivena tajna, kako volimo reći. I ona to doista i jese”, kazao je Staničić koji je za jesen najavio završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

“Onda ćemo imati itekako valjanih argumenata za daljnje brendiranje i razvoj i ulaganje u daljnju promociju Slavonije”, poručio je Kristijan Staničić.

Sudionike Dana UHPA u ime Vukovarsko-srijemske županije pozdravio je župan Božo Galić poručivši kako Slavonija ima što ponuditi turističkom tržištu, a u ime grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić ocjenivši kako je činjenica da je turizam u Vinkovcima na nižem nivou nego što bi to trebao biti, ali kako brojka od 53.000 noćenja kroz godinu i 900 postelja u vinkovačkim hotelima i hostelima nudi optimizam da može i mora biti puno bolje.

Hrvatskim turističkim djelatnicima u petak će se u Vinkovcima pridružiti i ministar turizma Gari Cappelli. Tijekom trajanja Dana UHPA koji završavaju u subotu bit će održan i niz panela, poslovnih sastanaka i susreta, okruglih stolova te prezentacija tursitčkih mogućnosti pojedinih dijela Hrvatske.