Krađa s gradilišta u Lipovcu, u Vinkovcima teže ozlijeđena pješakinja

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je nepoznati počinitelj 25./26. listopada, s neograđenog gradilišta u Lipovcu, otuđio građevinski materijal te poklopac i rešetku šahta, čime je građevinska tvrtka iz Vinkovaca oštećena za iznos od više tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Krađa“.

Jučer, 26. listopada u Babinoj Gredi, osoba koja je željela ostati anonimna, dragovoljno je predala trenutnu tromblonsku minu i ručnu bombu. Također, djelatnik vukovarske tvrtke za vodoopskrbu i odvodnju je jučer izvijestio policiju o pronalasku minobacačke granate u Ulici kralja Petra Krešimira u Vukovaru. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo predana i pronađena eksplozivna sredstva te ih pohranio u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće (Vinkovci-2, Vukovar, Lipovac) nastupila je samo materijalna šteta, dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena.

Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer, 26. listopada oko 16,40 sati na raskrižju ulica Zvonarska, Splitska i Kralja Zvonimira u Vinkovcima. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako 33-godišnjakinja iz Feričanaca, upravljajući osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo na raskrižju nije propustila 40-godišnjakinju iz Vinkovaca koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Uslijed udara i pada na kolnik pješakinja je zadobila teže ozljede koje su utvrđene u OŽB Vinkovci. Protiv vozačice policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.