Vinkovci dobili Poduzetnički inkubator namjenjen budućim novim poduzetnicima u gradu na Bosutu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Završila je gradnja i opremanje Poduzteničkog inkubatora Vinkovci koji se gradio na prostoru između stadiona Cibalije i Ulice Dragutina Žanića Karle, ukupne vrijednosti nešto veće od 21 milijuna kuna, a u kojem će svoje poslovne investcije pokušati ostvariti novi vinkovački poduzetnici kojima će na raspolaganju biti 13 uredskih te pet prostora za proizvodne djelatnosti.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, od 21 milijun kuna 20 milijuna kuna su nepovratna sredstva EU fondova.

“U ovom trenutku u gradu imamo oko 600 poduzetnika, ali ono što je važnije je da su ti naši poduzetnici u zadnje dvije godine zaposlili 1.000 novozaposlenih naših sugrađana, da se bruto plaća digla za gotovo 1.070 kuna te da se naš trgovinski saldo povećao za 113 posto u odnosu na od prije dvije godine” kazao je Bosančić.

Foto: Đuro Karalić

Naveo je i kako se gledajući cijelo područje Vukovarsko-srijemske županije, čak 42 posto svih gospodarskih aktivnosti događa upravo u Vinkovcima te je taj grad svojevrsna lokomotiva gospodarskog razvoja najistočnije hrvatske županije.

U povodu završetka gradnje Poduzteničkog inkubatora održana je završna konferencija projekta kojoj su nazočni bili i ministar gospodarstva Darko Horvat te ministar državne imovine Mario Banožić.

“U stvaranju poduzetničkog konkurentnog okruženja Ministarstvo gospodarstva kroz strukturne fondove EU investira preko 2,5 milijarde kuna”, kazao je ministar Darko Horvat dodajući kako se u ovom trenutku u Hrvatskoj financira s preko 600 milijuna kuna izgradnja 59 poduzetničkih zona, a potpisano je i prvih pet projekata Centara kompetencija.

Partneri na projektu izgradnje Poduzetničkog inkubatora Vinkovci bili su Vukovarsko-srijemska županija,  Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o,  Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Energetski institut “Hrvoje Požar”,  Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar, te Ekonomski  fakultet iz Osijeka.