Vinkovačko Gradsko kazalište završilo uspješnu sezonu

VINKOVCI, Gradsko kazalište Joze Ivakića iz Vinkovaca zatvorilo je u nedjelju ovogodišnju kazališnu sezonu izvedbom monodrame “Slučajni perverznjak” Andrewa Goffmana u režiji Gorana Grgića i izvedbi Vladimira Andrića.

U svojoj, 14. kazališnoj sezoni Gradsko kazalište Joze Ivakića imalo je čak šest premijernih naslova od kojih su tri predstave bile za odrasle, a tri za djecu.

“Iznimno smo zadovoljni ostvarenim jer mi nismo veliko kazalište, ali nam ne nedostaje kreativne energije da i u idućoj sezoni ne budemo još bolji”, ocjenio je ravnatelj kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić.

Podsjeća kako je u netkom zvršenoj kazališnoj sezoni Kazalište “Joza Ivakić” premijerno izvelo predstavu za djecu “Tri praščića” te dvije koprodukcije s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, “Pinokio” i mjuzikl “Čarobni kolač”. U koprodukciji s Kazalištem Virovitica nastala je predstava “Nečeš razbojniče”, a vinkovačka publika premijerno je imala prigodu pogledati i predstavu “Slučajno prijateljstvo”, i za kraj sezone, “Slučajnog perverznjaka”.

Nova, 15. kazališna sezona, Gradskog kazališta “Joza Ivakić”, uz premijeru “Čarobnog kolača” u Osijeku na samom početku otvorenja tamošnje nove kazališne sezone, donosi  “San ljetne noći” Jasena Boka u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji s Kazalištem Vinkovci  te komediju “Tri treća tromjesječja” Nine Horvat kao i  “Crvenkapicu” u režiji Frane Marija Vranković koja je u Vinkovcima postavila i mjuzikl “Črobni kolač”, najavljuju iz toga kazališta.

ĐURO KARALIĆ