Proglašeni ovogodišnji najčitatelji Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci večeras su proglašeni najčitatelji 2021. godine i to na svim odjelima knjižnice te Bibliobusu, a nagrađenima su uručena priznanja.

Na Dječjem odjelu najčitatelji su Tena Majdančić kao čitateljska nada i Matija Barac među osnovnoškolcima, na Odjelu za odrasle najčitatelji su Dražen Vučić među mladima i Vladimir Đurđević među odraslima, a u Bibliobusu  Lovro Rimac u kategoriji djeca i Nada Bajić u kategoriji odrasli.

“Čitanje djeluje terapeutski, ublažava stres, smanjuje napetost, pruža nam priliku putovanja na mjesta do kojih u stvarnom svijetu ne možemo doći te upoznavanja ljudi koje fizički ne možemo upoznati. Najbolja je vježba za mozak jer ga održava mladim te odvodi misli tamo gdje nema negativnih vijesti, a posebno trenutne epidemiološke situacije”, kazala je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić

Nagrade najčitateljima su uručili pročelnica za kulturu Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić te izaslanik pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marko Vukelić.