Pripadnici HV-a donirali sredstva za obnovu Vodotornja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na inicijativu pripadnika Središnjice za upravljanjem osobljem Ministarstva obrane RH prikupljena je donacija za obnovu vukovarskog Vodotornja. Njih 60-ak, predvođeni zamjenikom zapovjednika Središnjice brigadirom Ilijom Pašalićem, donacija je predana Gradu Vukovaru te ju je primio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

„Mjesec studeni uvijek je mjesec u kojem građani Hrvatske razmišljaju o patnji Vukovara 1991. godine te da su došli da se zajedno poklone njegovoj žrtvi. Na inicijativu djelatnika prikupili smo jedan primjeren iznos sredstava za obnovu vukovarskoga vodotornja. Radi o primjerenom iznosu koji će sigurno pridonijeti ubrzanoj obnovi Vodotornja“, rekao je Pašalić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ukazao je na snažnu vezu Vukovara i Hrvatske vojske te istakao kako i sama ideja da izdvoje sredstva za obnovu Vodotornja kaže  da moramo biti ponosni na tu svijest kod pripadnika Hrvatske vojske kao i cijeloga hrvatskog  naroda. Prema podacima na službenoj stranici Grada Vukovara fizičke i pravne osobe su od dana kada je pokrenuta humanitarna akcija Vodotoranj – simbol hrvatskog prikupili oko 19,5 milijuna kuna.