VukovART uspješan u svom ovogodišnjem izdanju, u pripremi već slijedeće

Foto: Ivan Matić

Na VukovART festivalu u posljednje je dvije godine sudjelovalo 15 umjetnika iz Hrvatske Bugarske, Njemačke, Španjolske, Švicarske, Latvije, Rusije, Srbije, Meksika te Bosne i Hercegovine, a pratili su ga i brojni popratni sadržaji, od izložbi, radionica, koncerata, dječjih, filmskih i književnih programa te drugih aktivnosti, rečeno je na završnoj konferenciji toga EU projekta održanoj večeras u Vukovaru.

“Naše su fasade predivno ukrašene s 33, rekao bih, remek-djela i brojni su svjetski umjetnici boravili ovdje i promovirali Vukovar. Zahvaljujući njima i projektu, Vukovar je poznat diljem svijeta u jednoj novoj komponenti i dimenziji kao grad ulične umjetnosti, grafita i prelijepih fasada”, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.

Posljednje dvije godine provedba projekta u 100%-tnom iznosu financirana je sredstvima Europske unije, u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a financiranje iznosi 1.495.311,50 kuna, a iduće godine troškove će pokriti Grad Vukovar i donatori, najavljeno je.

“Mislim da smo sa svime dobili novo iskustvo i priču nastavljamo dalje i u narednoj godini, sa ili bez EU sredstava”, poručio je koordinator projekta Siniša Mitrović

Foto: Đuro Karalić