NK Dilj pobijedio ali nije izborio plasman u MŽNL

VINKOVCI, U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za popunjavanje MŽNL NK Dilj iz Vinkovaca pobijedio je NK Slavonac iz Tenje rezultatom 3:2 ali to ipak neće biti dovoljno da postane dio Međužupanijske nogometne lige. Naime, vinkovčani su u prvoj utakmici u Tenji izgubili rezultatom 3:0. Već u poluvremenu rezultat je bio 3:1. Naime, Dilj je poveo golovima Pavličića i Galovića da bi na 2:1 smanjio Musa. Bošnjak je zabio za 3:1 što je bio i konačan rezultata prvog dijela. Trener NK Dilja Dejan Pavličić rekao je nakon utakmice kako je u drugom poluvremenu uslijedio pravi spektakl te da su njegovi igrači imali sve u svojim rukama ali da nažalost nisu uspjeli.

„Tri stopostotne šanse nismo realizirali, promašili smo kazneni udarac… Pogodak za konačan rezultat smo primili u nadoknadi vremena kada je već bilo jasno da ne možemo nadoknaditi poraz iz Tenje. Malo nam je nedostajalo da se plasiramo u MŽNL. Osobno ne žalim za ovom utakmicom jer smo mi zapravo ispali u Tenji gdje jednostavno nismo bili pravi“, rekao je Pavličić.

Slično razmišlja i trener NK Slavonca Marijo Amidžić koji je rekao kako se njegova momčad u utakmici u Vinkovcima provukla jer su tijekom 90 minuta bili na rubu ispadanja. Prema njegovim riječima posebno kritično je bilo prvih 15 minuta nastavka kada su igrači Dilja promašili nekoliko izglednih prilika.

„Utakmica je bila odlična, uzbudljiva tijekom koje su igrači NK Dilja pokazali zašto su prvaci 1. Županijske lige Vukovarsko-srijemske županije. Sada je na upravi da odluči gdje ćemo igrati iduće sezone. Po meni trenutno su šanse 50-50 kada je riječ o tome hoćemo li igrati nagodinu u 1. ŽNL ili u MŽNL“, rekao je Amidžić.

IVAN MATIĆ