Vinkovački SDP-ovci biciklijadom obilježili Europski tjedan kretanja

VINKOVCI, U organizaciji Savjeta za ekologiju, komunalni i održivi razvoj (SEKOR) i Foruma mladih GO SDP-a Vinkovci, u nedjelju je održana tradicionalna biciklijada povodom Europskog tjedna mobilnosti koji za cilj imaju potaknuti lokalne političare i javnost da pametnu i održivu mobilnost prepoznaju kao investiciju za Europu.

Biciklistička ruta je ove godine išla od grada Vinkovaca uz rijeku Bosut do izletišta Sopot, zatim alternativnim pravcem do novoizgrađene biciklističke staze u općini Andrijaševci i nazad.

“Ovu rutu smo izabrali upravo iz razloga kako bi gradskoj vlasti ukazali na problem nepostojanja niti jedne uređene biciklističke staze oko našega grada, ali i na problem da upravo ova biciklistička staza nije povezala Vinkovce i Andrijaševce te da Andrijaševci imaju sposobnije političare koji povlače i koriste sredstva iz europskih fondova”,  navode iz vinkovačkog SDP-a.

Po mišljenju vinkovačkih SDP-ovaca, aktiviranjem gradske uprave i izgradnjom „našeg“ dijela biciklističke staze i povezivanjem s Andrijaševcima, građani bi dobili jednu lijepu rutu za biciklističku rekreaciju. Upozoravaju kako vožnja biciklom po Vinkovcima već duže vrijeme predstavlja opasnost, posebice po ulicama gdje prolazi kamionski promet.

Akciju su kao i prethodnih godina podržali gradski vijećnik Damir Rimac i županijski vijećnici Davor Benić i Tomislav Dujmić

“Ovim putem još jednom pozivamo gradsku upravu da se pokrenu i uz malo napora osigura svojim građanima prostor za rekreaciju i odmor, jer – uvjereni smo –  u našem gradu ima dosta ljudi koji voze bicikle i još više koji bi ih vozili da imaju gdje”, istaknuli su organizatori Berislav Parat i Dubravka Keser.

ĐURO KARALIĆ