U općini Lovas obilježavaju Dan općine

Foto: lovas.hr

LOVAS, U Lovasu i Opatovcu već danima traje obilježavanje Dana općine Lovas kojega ta pogranična vukovarsko-srijemska općina inače obilježava 29. rujna, na blagdan Sv. Mihaela arkanđela.

Povodom Dana općine već je održano niz događanja među kojima i svečanost u povodu započetih radova na sanaciji odlagališta “Šljivici”, a održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća.

“Moram reći, evo neskromno, da sam zadovoljna, s obzirom na to da smo neke velike projekte poput deponije Šljivici, koje smo godina pripremali, započeli. Neki trebaju početi i ovih dana poput rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Opatovac”, kaže načelnica općine Lovas Tanja Cirba.

Navodi kako je između ostalog uloženo i oko 250.000 kuna u opremu lokalnog komunalnog pogona, a s radom je krenuo dječji vrtić s dvije igraonice.

“Ove godine po prvi put ima 17 beba, što je gotovo duplo više nego proteklih godina i to nas zaista raduje”, kaže.

Polaganjem vijenaca odana je i počast mještanima poginulima u Domovinskom ratu, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su posebna priznanja općine obitelji Gožović, Udruzi žena, poduzeću Triko, Željku Cirbi, zamjeniku vukovarsko srijemskog župana te županu Boži Galiću.

VKTV.HR/ĐURO KARALIĆ

Foto: Općina Lovas